Calle och Erik uppträdde i Kristianstad!

Publiken sjöng med i Calle Kristianssons och Erik Grönwalls gemensamma "Higher". (Bilder: Bosse Nilsson)


Kristianstad
Tretton minusgrader stoppade inte Idolfansen. De fyllde Lilla Torg för att få se Idolfinalisterna Calle Kristiansson och Erik Grönwall på måndagkvällen.


Om det inte var för de många mössorna och de dova vantapplåderna hade man kunnat tro att det var Kristianstadsdagarna i juli. Fans hade klättrat upp i träden just intill scenen för att se bättre, bänkarna och den lilla stenestraden vid andra sidan torget var full av folk. Många hade samlats vid de vidöppna fönstren ovanför Brothers.

– Oh shit, det är han! säger en tjej högt till sin kompis.

– Jag ser han. Han har jacka, svarar hon innan alla röster dränks i jubel när Erik Grönwall sträcker upp armarna mot stjärnhimlen och sjunger "18 and life".

Jublet fortsätter under "Is it true?" och på vinnarlåten "Higher" sjunger publiken med. Sedan kliver Calle Kristiansson in på scenen med mössa och jublet stiger igen. Sedan sätter han sig ner och sjunger "Free falling" och "Hungry heart" till gitarr innan han sjunger låten som tog honom till Idoltävlingen, "Walking in Memphis", och publiken skriker om möjligt ännu mer.

– Ni är galet underbara, ropar Calle till publiken.

Signeringshysteri
Runt Brödbodens lilla fik på torget trängs allt fler när showen går mot sitt slut. Ryktet har spridit sig att det är här Calle och Erik ska signera skivor. De får själva åka bil med väktare den lilla biten från scenen till fiket för att överhuvudtaget komma fram.

Calle Kristiansson tar sats och glider in på golvet med Erik Grönwall tätt bakom, men det dröjer ännu en stund innan väktarna och Supportbolagets personal har lyckats få föräldrar, barn och tonåringar att backa, inte trycka på utan bilda en kö som också lämnar plats för dem som ska gå ut efter att de fått sin signerade skiva.

– Jag hade trott att det skulle vara mycket, men det här är ju löjligt, säger Calle Kristiansson medan han spanar ut mot folkmassan.

När jag undrar hur de klarade att spela i kylan konstaterar han att det var precis att det gick.

Fick en kram
Tjejerna i publiken var nöjda. Rösten och utstrålningen tycker Amanda Matsdotter och Emma Börjesson gör Calle och Erik bra. Erik har både grym röst och är snygg, tycker Frida Lexell, medan Sandra Holmberg tycker att Calle är cool.

Många trycker sina mobilkameror mot fönsterrutorna på Brödbodens fikaställe. Varje gång Erik vänder sig om vid signeringsbordet och ler vrålar tjejerna lyckligt. Ändå konstaterar han storsint att det är Calle som drar publik den här kvällen. Kanske är det han som drar ikväll när de är i hans hemstad Knivsta.

– Skivsigneringen är grejen, men Kristianstad gjorde så att det blev show, säger Erik.

Elina Hansson är nästan stum av lycka när hon kommer med sin Erik Grönwallskiva i handen, men när hon träffade honom lyckades hon säga att han var bra och till och med fråga om hon fick en kram. Och hon fick en kram, berättar mamma Therese Hansson.

Den värsta signeringsträngseln är över, men fortfarande kvart i tio på kvällen ringlade sig en kö ut på torget.

Erik och Calle fortsätter signera skivor och uppträda tillsammans hela januari. Den 29 januari kommer de till Sommarlust.

Kommentarer
Postat av: calles fans !!

Viii hejade på diiig i idol du var så braaa vi tycker att du förtjänade att vinna ! !

2009-12-22 @ 12:31:15
Postat av: Jag älskar Calle!

Jag skrek så jag nästan tappade rösten då Calle kom in! Jag ville bara tränga mig fram, hoppa upp på scenen och krama honom! Jag älskar han så j*vla mycket! Det finns inga ord! <3

2009-12-22 @ 13:05:44
Postat av: Anonym

Den killen är så jävla bra! Han är helt jävla underbar! Fan va jag älskar honom massor!

2009-12-22 @ 16:04:33
Postat av: Stort Mimmi fan :DDDDDDDD

Jag var där! Vär rätt långt fram imitten...

KRAM!!!

Komemr oxå från Kristianstad!

SJUNG DÄR EN GÅNG TILL!

2009-12-23 @ 18:03:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0