GT - 14/12 - En välsignad jul för skivbolagen!






På fredagskvällen var det skolavslutning i Idol, TV 4:s egen School of fame, och först uppträdde avgångsklassen med ett medley. Sedan kallade rektor Peter Jihde upp skolans populäraste killar för att göra upp om vinsten: En extremt snabb skivinspelning.

Calle Kristiansson stod för en slutspurt av sällan skådat slag. Det måste vara en producents våta dröm att få göra tv av den resa som han har gjort under hösten, från hopplöst blygtrulig till någon som faktiskt ser ut att njuta på scenen.

Allt blev visserligen inte så rock'n'roll-osande som jurytrion ville påstå, Calle var mest gullig när han febrilt försökte trasha en elgitarr på scenen. Men han släppte verkligen sargen, slappnade av och spelade ut i finalen. Ge killen ett bra band och några års turnévana så kommer hans kalsonger att ånga diesel på riktigt.

Det bästa med Calle är annars att han ibland påminner lite om Bobcat Goldthwait i rollen som den inte helt stabile Zed i Polisskolanfilmerna. Och det menar jag som en komplimang.

 

ERIK GRÖNWALL VERKADE mer tagen av stundens allvar och tyngd av sitt favoritskap. Visst, han tjoade på bra, men det var mer än hans hårtoppar som var lite bleka om ni frågar mig.

GP:s tippare förutspådde att låtvalet The Final countdown skulle vara genidraget som kammade hem vinsten åt Erik. Men det var hans leverans av vinnarlåten Higher som lyfte honom snäppet över Calle i finalen.

Om det nu spelade någon roll. Inte vet jag om det var de skrikande småtjejerna, deras föräldrar eller farföräldrar som sms-röstade flitigast. Jag konstaterar bara att det knappast är en nackdel i Idolsammanhang att kunna le oavbrutet en hel höst.

 

NI SOM DRABBAS av posttraumatisk Idolstress nästa fredagskväll, när ni inser att Peter Jihde ersatts med Ernst Kirchsteiger som flätar julstjärnor – håll ut. Det blir inte en, utan TVÅ skivsläpp med Erik, den första redan om drygt en vecka. Och dessutom en skiva med Calle. Det kommer att bli en välsignad jul för alla Sony music-chefer.


//Johanna Hagström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0