"Går inte att släppa en cover- skiva utan att få skit"




- Det kommer bli musikaliskt, snyggt och ett och annat gitarrsolo. 
Så säger Calle Kristiansson om vad Norrköpingspubliken har att vänta när han kommer till Skandiateatern i morgon.




För ungefär ett år sedan startades bandet The Undervalley’s med Calle Kristiansson i fronten. Calle behövde hjälp med att arrangera låtarna han skrev på.

Sedan dess har ganska mycket förändrats.

Calle kom tvåa i Idol och lever nu med allt vad det innebär. Signeringsturnén är över och nu får han turnera med sitt band istället för Idol-kamraterna. På den här turnén spelas inte bara covers - utan också egenskrivet material.

- Det har verkligen gått hem. Och det är ju väldigt smickrande när det kan vara lite knepigt att spela blues-låtar för en Idol-publik 2010, säger Calle och resonerar kring det som hade kunnat vara ett problem.

Ingen besvikelse
- Jag var lite rädd för att folk skulle bli besvikna, men det har snarare varit tvärtom, berättar Calle och nämner samtidigt att de inte hade någon publik alls innan Idol - ingen visste ju vilka de var.

Han är glad över att han ställde upp och är tacksam över vad det har gett, även om han antyder att allt kanske inte varit så roligt.

- Jag hade ju inte varit nånting utan Idol, men det här kanske kan vara ett nytt kapitel.

Det är musikskrivandet som Calle vill fokusera på, även om Idol-tidens coverlåtar fortfarande är ett stående inslag när han uppträder. Han har planer på att göra en skiva med egen musik. Om skivbolaget går med på det, förstås.

Debutskiva
Cover-plattan som är ute nu har nått höga höjder på försäljningslistorna, men inte fått ett lika varmt mottagande hos kritikerna.

- Det går inte att släppa en cover-skiva utan att få skit av musikpolis-kritikerna.

Calle berättar att någon recensent hade skrivit att det lät som billiga cover-versioner. Själv tycker han att det bara bevisar hans teori om att domen blir satt på förhand och att recensenten troligen inte ens lyssnat på den påkostade skivan.

Och vad är Calles teori om den ständiga frågan tiden efter varje Idol-final. Går det alltid bättre för tvåan?

 - Nja, jag tror mycket handlar om hur man förvaltar det. Om Erik bara vet vad han vill så ska nog inte jag peta ner honom.



//Sarah Nikkanen redaktionfolkbladet.se

Kommentarer
Postat av: Miss Rock ´N Roll

hans låter på myspace är ju så jävla bra!

2010-02-19 @ 19:46:51
URL: http://cowgirlsmusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0