Fotbollsfest med stjärnglans

Tänk att få i hemläxa att anordna en fotbollsturnering och krydda det med en konsert med artisten Calle Kristiansson. Det är precis vad tre killar från De la Gardiegymnasiet har gjort.

Calle Kristiansson – känd från Idol.

Calle Kristiansson – känd från Idol.

Trolmen-spelaren och vd:n för projektet Stolpskottet Pierre Sandbacka, visar prov på sina skickligheter. De ekonomiansvariga Rickard Ramqvist och Jonas Blyh tittar på. I mitten av februari sparkas turneringen i gång.

Trolmen-spelaren och vd:n för projektet Stolpskottet Pierre Sandbacka, visar prov på sina skickligheter. De ekonomiansvariga Rickard Ramqvist och Jonas Blyh tittar på. I mitten av februari sparkas turneringen i gång.

Pierre Sandbacka, Rickard Ramqvist och Jonas Blyh. De tre killarna utgör företaget Stolpskottet i projektet Ung Företagsamhet i Skaraborg.
Killarna går sista året på Handelsprogrammet på De la Gardiegymnasiet och är ett av de tiotal företag från skolan som är med i projektet.
Under en dag i mitten av februari ska en fotbollsturnering spelas i två gymnastiksalar och på kvällen kommer en spelning med årets tvåa i Idol Calle Kristiansson att hållas.
– Vi har valt att slå på stort. Att vi får hit Calle Kristiansson är tack vare kontakter. Vi behövde bara spika ett datum tidigt, säger Pierre Sandbacka som är vd.

Det kommer att bli många aktiviteter runt omkring. De har bland annat hyrt in en bollkonstnär som ska visa upp sina kunskaper.
– Vi är ute efter att få hela dagen rolig. Hittills går allting som planerat, säger Pierre Sandbacka.
Killarna startade i september. Att det skulle bli en fotbollsturnering var självklart.
– Vi hamnade i samma grupp vi tre. Vi beslutade oss för att göra något som vi tyckte var kul och just fotbollsintresset hade vi gemensamt. Det var inga långa diskussioner, berättar Pierre Sandbacka. Responsen har heller inte varit negativ.
– Det jag har hört från andra är alla tycker det är ett roligt iniativ. Det är inte så många fotbollsturneringar i år, säger ekonomiansvarige Rickard Ramqvist.

Pierre Sandbacka menar att projektet är tidskrävande men kul. Han understryker att det är mycket jobb som ligger bakom. Bland annat var de på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde i onsdags för att marknadsföra sin turnering och konsert.
– Vi hoppas att vi kan locka folk från Skövde till evenemangen också, säger Pierre Sandbacka som har förhoppningen att 30 lag ska delta i fotbollsturneringen.

//Jens Fritzson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0