Allsång i Gränna hamn!

25 juli
The Playtones
Calle Kristiansson
Göran Gabrielsson
Steve Eriksson
Carola Becker


1 augusti
Lasse Berghagen
Calaisa
Babben Larsson
Hans Ludvigsson
Vinnaren i Svensktoppen nästa!, Östergötlands län


8 augusti
Kalle Moraeus
Timoteij
Anna-Lena Brundin
Casanovas
Vinnaren i Svensktoppen nästa!, Jönköpings län


Årets säsong är den fjärde i ordningen. Sedan starten 2007 har allsången växt och brukar locka mellan 1 000 och 2 000 personer.
- Att det skulle gå så här snabbt hade vi inte vågat tro, utan vi hade en långsiktig plan om att vara där vi är nu och sändas i riksradion inom fem-sju år, säger Calle Wisborg.
- Men det har bara accelererat varje år, det är som en dröm. Nu kan vi säga att vi är trea i genren efter Skansen och Liseberg. Vi är jätte, jättenöjda.
Föreningen Fest i Grevskapet står bakom arrangemanget och gör allsångskvällarna möjliga.
- Det finns ett antal stora krafter som tillsammans har gjort att det blivit succé. 25 personer från Fest i Grevskapet jobbar ideellt med arrangemanget och drar det tunga lasset, säger Wisborg.

Berghagen och Moraeus kommer
Calle Wisborg bokar artister, producerar scenshowen och programmet. Till årets allsångskvällar - som leds av Peje Johansson - har han lyckats locka dit namnkunniga artister som Lasse Berghagen, Kalle Moraeus och Uno Svenningsson. Dessutom kommer ståuppkomiker som David Batra, Anna-Lena Brundin och Babben Larsson.
- Min ambition är att bjuda på en show med varierat innehåll. Det ska vara både humor, tempo och glatt. Sedan är Peje fantastiskt bra i sammanhanget. Han kan ta både publik och artister, berömmer Wisborg.
En nyhet för året är att man byggt en läktare med kapacitet för 350-400 personer samt planat ut området runt scenen, vilket gör att man nu kan ta in 2 200 åskådare.

"Kan ta in 2 200 åskådare"
Calle Wisborg.

- Vi har en bra scen, ett bra artistuppbåd och en bra show. Men besökarna behöver också sitta bekvämt. Därför har vi byggt läktaren samt planat ut området runt scenen, vilket gör att vi kan ta in 2 200 åskådare. Kan vi ligga över 1 000 besökare i snitt är det bra, men blir det bra väder kan det bli upp till 2 000. Det är hård konkurrens nu och det är inte alls lika lätta att locka publik som för tio år sedan.
Wisborg har lyckats locka många kända artister till Gränna, delvis beroende på att han kontaktar artisterna själva i stället för att gå via bokningsbolag.
- Jag har byggt upp ett kontaktnät efter många år i branschen, vilket gör det mycket enklare. Sedan klingar Gränna positivt hos artisterna, säger Calle Wisborg, som är entusiastisk inför premiären.
- Jag är inte nervös, men det finns en viss anspänning.

Peter Gustafsson
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0