Fullt hus på Linden

NORRKÖPING
Sånt som jul och nyår är inte längre de enda traditionerna så här års. För lika säkert har väl numera Idol på Linden blivit.

Den här gången var det inte bara segraren Erik Grönwall, utan också tvåan Calle Kristiansson.

Grabbarna sjöng två av sina sina framgångsnummer från tävlingen, där då givetvis vinnarlåten Higher ingick. Och flickorna i publiken, de illtjöt.

Det var trevligt att se Calle sköta allt komp själv med elförstärkt gitarr, medan Erik hade playback till hjälp. Men sedan plockade han även fram en gitarr, varefter de båda med härlig spelglädje tillsammans rev av en riktig gammal rockklassiker "Rock´n´roll!"

Och även om den väl i och för sig är av lite senare datum, så är den ändå 50-tals-aktig rakt igenom. Så det var lite som om Little Richard och Chuck Berry gick igen, så här ett halvt sekel senare...

Båda Idol-finalisterna visade sig också ha fått god scenvana. Erik sa bland annat, att han nu bara gick in för att njuta av musiken och livet.

Myste som tomten
Sedan övergick man till det egentliga syftet med framträdandet, liksom med hela den här turnén: Skivsigneringen. Dit var kön också mycket lång.

Mitt i smeten gick centrumledaren Joakim Nättsjö omkring, och myste minst lika mycket som tomten på julafton.

- 4 000 åskådare har vi här, visst är det härligt.

Folkbladet: - Hur ser det förresten ut med den rent ekonomiska sidan av saken? Gör ni några vinster på ett sådant här evenemang?

- Jag skulle verkligen vilja säga, att värdet inte ligger där, svarar Nättsjö.

- Utan jag tycker det är jätteviktigt att ge Norrköpingsborna en pay-back, att kunna bjuda dem på ett sådant här gratisevenemang och låta dem träffa sina idoler. Linden blir, säger han, som till ett stort vardagsrum för Norrköpingsborna. Det är klart att det där också har sina marknadsföringspoänger. Men man säljer inte mer än vanligt i samband med evenemanget.
Linden får betala en slant för framträdandet, men inte så farligt mycket.
- Det subventioneras ju av skivbolaget, eftersom de får sälja skivor. Annars skulle vi naturligtvis aldrig kunna ta hit dem. För övrigt var det ju bara några veckor sedan, som utslagna Idoler på samma vis uppträdde på Linden. Även de inför en ganska så entusiastisk ung publik. Nättsjö tror, att den här Lindentraditionen är ungefär lika gammal som själva Idolprogrammet. I fem-sex år har det nog varit så här nu. Och till nästa jul igen...


Ungefär som vanligt såg det också ut, när fansen i genomgående ganska så unga åldrar fyllde Lindens hela övre plan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0