Idolerna kom till Valbo!

Idolerna Erik Grönwall och Calle Kristiansson sjöng, spelade och signerade skivor i Valbo i går eftermiddag.
Många unga fans var där för att få träffa sina idoler, bland andra Mimmi Bergström, 14 år.
– Vi ska försöka ta oss längst fram så att Erik ser oss.


Mellan 300 och 400 personer, övervägande flickor och barnfamiljer, hade sökt sig till butiken Media markt på lördagen för att se Erik Grönwall och Calle Kristiansson från tv-programmet Idol. Bland tvättmaskiner och kylskåp försökte publiken hitta de bästa platserna. Sandra Ravstis, nio år och Victoria Backström hade klättrat upp på två toppmatade tvättmaskiner för att få en glimt av idolerna.

– Jag tycker Erik är bäst för han sjunger så bra och han är söt, säger Sandra Ravstis.

– Vi har köpt skivan. Jag hoppas att vi kan få hans autograf också, tillägger Victoria Backström.

Ines Tarkka, 15 år, och Mimmi Bergström, 14 år, hade köpt en glass som de planerade att ge till favoriten Erik.

– Han gillar glass, det har jag läst, säger Ines och fiskar upp en Dajmstrut ur handväskan.



Promotionturné

Idolerna som befinner sig ute på en promotionturné var försenade från en spelning i Borlänge och Gävlepubliken fick vänta en extra kvart. När Calle Kristiansson väl kom ut på den lilla scenen och började sjunga med akustisk gitarr, ”Here I go again” och ”Walking in Memphis”, fick han jubel och applåder. Sedan var det dags för årets Idol-vinnare, Erik Grönwall. Han möttes av gälla skrik. Allsång uppstod och armar sträcktes upp i luften när han sjöng låten ”Higher”.

Många av fansen försökte fånga idolerna på bild. Julia Rauhanen, nio år, hittade en perfekt skottglugg mellan köksfläktarna en bit bort.

– Erik är finast. Jag ska lägga in bilderna på min dator och spara dem.

Efter att killarna framfört två låtar vardera gjorde de, till publikens förtjusning, en rockduett där båda spelade akustisk gitarr.

Signerade skivor

Och sedan var det dags för skivsignering. Kön ringlade lång, ända ned till dammsugarna. Fansen köade tålmodigt för att få en autograf och eventuellt en kram.

Emelie Wesström, 18 år, var en av dem som fick en kram.

– Det var nervöst och mysigt att få träffa dem. Jag gillar Calle mest för att han har en sån personlighet och utstrålning.

Emelie Lundqvist, 17 år, hade åkt hela vägen från Årskogen, nära Sundsvall, för att få träffa Kalle.

– Jag fick en kram av honom. Han är så bra och sjunger jättefint.

Ines Tarkka och Mimmi Bergström hade inte räknat med det långa köandet och blev tvungna att köpa en ny glass till Erik eftersom den första hann smälta.



IDOL-YRA. Det var fullsmockat bland tvättmaskinerna och kylskåpen av fans som ville höra och se idolerna Erik Grönwall och Calle Kristiansson. De gjorde bland annat ett bejublat nummer där de tillsammans framförde en gammal Led Zeppelin-låt.

IDOL-YRA. Det var fullsmockat bland tvättmaskinerna och kylskåpen av fans som ville höra och se idolerna Erik Grönwall och Calle Kristiansson. De gjorde bland annat ett bejublat nummer där de tillsammans framförde en gammal Led Zeppelin-låt.Fotograf: Jörgen Svendsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0