Calle deltar i Allsång i Gränna hamn

- Vi har blivit populära hos artisterna, numera går det mycket lättare att få hit namnkunniga artister, säger Calle Wisborg producent och artistansvarig för sommarevenemanget som brukar locka drygt 1000 personer till Gränna hamn på söndagskvällarna.

Årets artistuppbåd vittnar om att så är fallet, i listan över allsångsmusiker hittar vi många aktuella namn, som till exempel Kalle Moraeus, just nu etta på Svensktoppen, Calle Kristiansson från Idol och skivaktuella Linda Bengtzing. Vid varje Allsång kommer även en känd komiker försöka roa publiken. Babben Larsson, David Batra och Anna -Lena Brundin är några av de mest kända.

Det största namnet i sammanhanget är nog annars allsångskungen Lasse Berghagen, producent Calle Wisborg fick dra i flera trådar för att boka honom.
- Vi har velat ha hit honom i flera år och i år gick det, det är jättekul, säger Wisborg.

Även programledaren Peje Johansson, som i vanliga fall jobbar på Radio Kronoberg gillar att just Lasse Berghagen är bokad.
- Det ska bli riktigt roligt, han är ju en legend. Jag ser fram emot att få sjunga "Jag tar av mig min kavaj" tillsammans med honom, skrattar Peje.

Allsång i Gränna hamn är ett samarbete mellan Sveriges Radio Jönköping och Östergötland och den ideella föreningen Fest i Grevskapet.
- För oss i Grevskapet är samarbetet med Sveriges Radio ett riktigt lyckokast, säger Hans-Erik Lugn ordförande i föreningen, Allsången hade inte alls haft den pondus och dignitet den har utan Sveriges Radio.
Dan Segerson kanalchef på SR Jönköping returnerar ryggklappen och menar att kanalen inte hade klarat av att sjösätta en liknande satsning själva.
- För oss som public-service radio hade vi inte kunna samarbeta med något annat än en ideell förening, Fest i Grevskapet ligger helt i linje med oss och vårt samarbete fungerar jättebra.

Den 11 juli är första söndagen som musiken ska flöda i Gränna hamn, därefter kör man fem söndagar i rad.
- Efter Skansen och Liseberg har vi nu etablerat oss som den tredje största Allsången i sommarsverige, det är en fin tradition vi vill föra vidare, avslutar Segerson.





Så här ser hela schemat ut!



11 juli

Linda Bengtzing
Uno Svenningsson
David Batra
Magnus Weideskog
Hördegårds fyra

18 juli
Sanna Nielsen
Sara Löfgren
Jesper Odelberg
Brothers in arms
Men

25 juli
The Playtones
Calle Kristiansson
Göran Gabrielsson
Steve Eriksson
Carola Becker

1 aug
Lasse Berghagen
Calaisa
Babben Larsson
Hans Ludvigsson
Vinnaren i Svensktoppen nästa!, Östergötlands län

8 aug
Kalle Moraeus
Timoteij
Anna-Lena Brundin
Casanovas
Vinnaren i Svensktoppen nästa!, Jönköpings län


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0