"Calle och Erik till sommarlust i Januari!"

Bilder: Annica Jönsson


Den 29 januari uppträder idolerna Erik Grönwall och Calle Kristiansson när deras gemensam konsertturné intar Sommarlust i Kristianstad.


"Idol"-kampen fortsätter. För det är inte bara vinnaren Erik Grönwall som släpper ett album i nästa vecka, nu är det klart att även Kristianstadstvåan Calle Kristiansson kommer med en skiva, den 23 december närmare bestämt.

Det innebär att Erik får två dagars försprång i julhandeln, hans skiva kommer redan den 21 december, samma dag som idolernas signeringsrunda når Lilla torg i Kristianstad.

Precis som Erik kommer Calle att ge ut en skiva med sina elva "bästa låtar" från "Idol"-hösten i tv.

– Att spela in en skiva med låtarna jag framfört under "Idol" känns galet kul, eftersom jag verkligen älskar dem, säger Calle Kristiansson i ett pressmeddelande.

Under måndagen blev det alltså också klart att både Idol-Erik och Idol-Calle gör ett gemensamt gig på Sommarlust i Kristianstad den 29 januari.

Turnépremiär
Precis som Erik kommer Calle att ge ut en skiva med sina elva "bästa låtar" från "Idol"-hösten i tv. Kristianstadskillen är just nu inlåst i inspelningsstudion för att på rekordtid färdigställa sitt debutalbum.

– Att spela in en skiva med låtarna jag framfört under "Idol" känns galet kul, eftersom jag verkligen älskar dem, säger Calle Kristiansson i ett pressmeddelande.

Under måndagen blev det också klart att Idol-Erik och Idol-Calle gör en gemensamt Sverigeturné med premiär på Sommarlust i Kristianstad den 29 januari.

Biljetterna till konserten släpps den 17 december.

– De kommer hit med rockband och allt. Det är extra roligt att det dessutom blir turnépremiär här, säger Göran Nilsson-Risberg på Nöjesmagazinet Scala som plockar in idolerna till Sommarlust.

"Två Idolvinnare"
Att årets Idol-etta får dela på "vinsten" med tvåan kan ha flera förklaringar. 2008 års Idolsäsong med Kevin Borg som vinnare blev en missräkning för arrangörerna. Det tog över en månad för vinnaralbumet att färdigställas och vid det laget hade intresset svalnat. Den efterföljande konsertturnén genom landet drog måttligt med publik och flera gig fick ställas in.

2009 års "Idol"-omgång som avgjordes officiellt under fredagen har av musikexperter utmålats som en av det svenska tv-programmets sämsta säsonger, artistmässigt. Samtidigt har finalprogrammet slagit tittarrekord. Två miljoner tittare såg Erik Grönwall göra upp mot Calle Kristiansson under fredagskvällen i en ytterst jämn fördelning av tittarrösterna.

2009 års "Idol" blev inte bara historisk publikmässigt. Det genererade dessutom för första gången två "Idol"-vinnare.

Kommentarer
Postat av: Urte

Asså, skulle du kunna skriva vart man köper biljetter till Calles konsert? asså typ nån länk elr nåt :D



//ett GALET Calle-fan <3

2009-12-19 @ 21:08:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0