Killarna går sin egen väg!En ny skiva är klar. Ny turné väntar om några veckor. Calle Kristiansson är på G igen. Med eget skivbolag och egna bandet The Undervalleys.
Han går sin egen väg nu.

Och för att vara säker på det valde han bort Sony. Nu har Calle Kristiansson startat det egna skivbolaget Breitenfellner records, uppkallat efter hans mamma.

– Sony var inte sugna på att göra det jag ville, så vi lät avtalet rinna ut och nu står de för distributionen åt mitt skivbolag. Kostnaderna med nya skivan har jag fått stå för själv, men nu får jag också ta de stora besluten själv och göra det jag vill. Det känns riktigt bra.

Nya musikvideon blir därmed också en egen produktion. Med de medel som finns. I tisdags samlades han och bandet The Undervalleys i de gamla ställverkslokalerna på Yllan för att spela in videon till nya singeln Stars som släpptes i december. Under enklast möjliga förhållanden: bandmedlemmarna och en videokamera.

– Skivan är klar och släpps i mars. Administrationen är klar. Det här är helt sjukt roligt.

Namnet på skivan är däremot inte bestämt. Kanske får den heta "The Undervalleys", helt enkelt. För Calle Kristiansson är glad över att vara tillsammans med killarna i bandet.

– De är minst lika duktiga som studiomusikerna i Stockholm, men de har inte hunnit etablera sig. De är bara mellan 19 och 23 år.

Turnéledaren David Andersson är ett stort stöd också.

– Han är inte med och spelar, men är hjärnan bakom allt kan man säga. Det är så nära en manager man kan komma.

Om några veckor drar de ut på turné igen. Det bästa med alltihop, menar Calle Kristiansson.

– Det börjar i Rättvik och sedan kör vi bara på. Det är ut och spela vi vill. Målet är att kunna spela och inte behöva ha andra jobb bredvid.

Calle Kristiansson skriver det mesta av materialet själv. Men han beskriver sig själv och bandet som en singer-songwriter, fast i form av ett rockband.

– Jag har en färdig låt, som kanske är som en visa, som jag tar med till replokalen och så gör vi något coolt av den.

Singeln "Star" har inte varit någon direkt långkörare i de lokala radiokanalerna. Men han är inte så förvånad.

– Allt är nytt för oss. Det är första gången vi gör allt detta och vi kan inte marknadsföra oss som Sony. Det kommer att ta längre tid.

Att bli sin egen är inget han kommer att ångra.

– Sony är ett multinationellt företag som inte har några konstnärliga ambitioner. Det är inget de behöver skämmas över. Men nu har vi gjort en skiva jag aldrig kommer att skämmas över. Det är inte säkert det går plus, men vi har haft förbannat roligt

Nyheter!

"Nu är Calle & the Undervalleys nya album inspelat och klart men visst pill återstår innan det släpps. Albumet är inspelat i legendariska Varispeed Studios med Acke Bengtsson (Lundell, Thåström, Håkan Hellström) som producent. Albumet beräknas släppas runt månadsskiftet mars/april. Under tiden kan den som vill lyssna eller köpa singeln "STARS" som är hämtad från albumet och som släpptes i slutet på november."

//calle & the undervalleys


Kan du inte bärga dig utan vill lyssna på "Stars" om och om igen så kolla här^^

http://www.youtube.com/watch?v=82VM0HEAanU


hej folks!

Har fått lite bilder skickade till mailen och tänkte att jag kunde passa på att lägga upp dom.
Har du egna bilder på killarna som du vill dela med dig av så maila du också på blondmagicwoman@hotmail.com


Nedan bilder från två tjejer, den ena heter Madeline och den andra Elin!
Tack tjejer!

ELIN: Bilderna är från i somras då de var på sailet i Karlskrona och spelade, kommer inte ihåg datumet, men tror det var den 14/8.... :)
Och Madde
Återigen tack för stödet tjejer, hoppas vi ses på spelningar i sommar^^

Kram till alla Calle&CO fans där ute!

RSS 2.0