oskarshamn!

– Startfältet i år är kanon, säger Christian Åberg.

Han är pressansvarig för Brädholmen Event som arrangerar festivaldagarna tillsammans med Oskarshamns Motorbåtsklubb. 1 500 biljetter har sålts sedan släppet i december. Det finns plats för 8 000 konsertsugna gäster och Christian Åberg hoppas givetvis att platserna ska gå åt.
Det senaste dragplåstret stavas Erik Hassle. Han är killen som slog igenom med singeln Hurtful och som kammade hem en Grammis i kategorin Årets nykomling förra året. Nu är han albumaktuell och befinner sig på turné i USA.
– Han är ett större namn som kan locka den yngre målgruppen. Det känns extra kul att få hit honom eftersom han mest spelar i USA och England. Det här blir hans enda festivalspelning i Sverige, så det är exklusivt, säger Christian Åberg.
Men Erik Hassle blir inte ensam om att fylla scenen på lördagskvällen. Martin Stenmarck inleder sin sommarturné i Oskarshamn. Dessutom är Caroline af Ugglas och Hoffmaestro&Chraa sedan tidigare klara. De senare är en av Christian Åbergs personliga favoriter.
– De har en härlig energi och är på gång, lite åt samma håll som Timbuktu som spelade förra året. Jag tror att de kan bli hur bra som helst. Men jag gillar alla artisterna. Calle Kristiansson är också en kul kille med lite soulkänsla.
Festivalen pågår 2 och 3 juli. Dagarna kommer att präglas av offshore-racet som motorbåtsklubben arrangerar, medan kvällarna går i musikens tecken. En nyhet är att ungdomar under 18 år ska erbjudas en drogfri nattklubb efter spelningarna, men nattklubb för vuxna kommer också att finnas. Dessutom planerar Brädholmen Event att sända intervjuer i en egen radiokanal under veckan.
Allt som allt är Christian Åberg mycket nöjd.
– Vi har utvecklat festivalen och täckt in den svenska artisteliten.

//Anna Hultman

Artistbokningarna för Latitud 57 är klara.


Fredag 2/7
Calle Kristiansson
Rock'n roll summer tour med The Boppers och The Refreshments
Fake

Lördag 3/7
Erik Hassle
Caroline af Ugglas
Fibes, Oh Fibes!
Hoffmaestro&Chraa
Martin Stenmarck
Fake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0