RINGMÅLA FESTIVALEN!!!

Med en musikaliskt bredare och framför allt större satsning hoppas festivalens arrangörer locka stora skaror till Ringamåla kyrka nästa helg, den 16-20 juni.
– Man kan säga att vi har marknadsanpassat oss, utan att för den skull göra avkall på kvalitén. Jag tycker om varenda artist, säger Jan Wallin, musikdirektör i Asarums församling och initiativtagare till festligheterna.
Bland dragplåstren kan nämnas Calle Kristiansson som kommer ensam med sin gitarr, Karin Thulemark och Staffan Sundås, Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp, samt Titti Sjöblom och Berndt Sjögren.

Blandad kompott
– Vi riktar inte in oss på någon särskild stil, utan vill bjuda på lite av varje. Ett exempel är Svarta havets Don-kosackkör som varvar ortodox kyrklig musik med kalinka-tongångar, säger Jan Wallin.
Nytt är att man kan delta i olika workshops som leds av medverkande musiker. Föranmälan krävs. Bland annat ger Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp en utbildning i ”Så ska det låta i kyrkan”. Den handlar om hur man kompenserar för överakustik. Något för både kyrkvaktmästare och tekniknördar.
Festivalen inleds onsdagen den 16 juni med Karlshamns musikskolas ungdomsorkester med Carina Klein och Titti Sjöblom. Den avslutas på söndagen med finalgudstjänst.

Årets nyheter
Varje kväll blir det dixielandtoner med Strutters på en utomhusscen.
Ännu en nyhet för året är att det finns stånd med mat och konsthantverk på skolgården.
–Vi hoppas att det här programmet ska tilltala många, säger Jan Wallin, som vill ge en särskild eloge till Musik i Blekinge samt Berndt Sjögren för gott samarbete.
Mer information på www.ringamålafestivalen.se

Anders Nilsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0