Lockande artister på Laholms kulturfestival

Calle Kristiansson

 

Om drygt två månader drar Laholms kulturfestival igång.
- Den bästa någonsin, säger en självsäker Johan Hjert, som tillsammans med Jonas Heintz på Sensus och festivalgeneralen Maja Lindgren komponerat ihop programmet.

Festivalen arrangeras för tredje året i rad. Platsen är densamma som tidigare, Gröningen intill Lagan i Laholm.
Johan Hjert understryker att årets festival har större bredd än tidigare.

Bra blandning
- Vi  har en bra blandning mellan nya kommande band och rutinerade, kulturskolan ges större utrymme än tidigare och mitt i detta musikaliska smörgåsbord har vi stå-upparen Peter Wahlbeck, som på sitt sätt uppmärksammar Världsmiljödagen den 5 juni.

Festivalen pågår under en hel vecka, 31 maj – 6 juni. Krutet läggs förstås på senare delen av veckan. Samtidigt har arrangörerna varit måna om att sprida de stora artisterna till mer än en dag.

Fredagen den 4 juni kommer Calle Kristiansson, tvåa i förra årets Idol. På scenen står också Laholmsbandet She & Them och Halmstadskillarna i Beatleboys, en grupp som tolkar Beatles minst lika bra som Liverpool på sin tid.

Lördagens huvudattraktioner är Hästpojken, som länge legat på Trackslistan med låten ”Gitarr och bas, trummor och hat”, och soulpopbandet Fibes! Oh Fibes!. Deras låt ”Love child” hördes ofta i P 3 i fjol.

Finaldagen, den 6 juni, blir en fröjd för såväl ögon som öron. Liksom i fjol utgår Västkustrallyt från Gröningen, ett veteranrally som förra året lockade närmare 150 ekipage.
Den musikaliska scenen upplåts till rocklegenden Eldkvarn med Plura Jonsson och Carling Family, som bjuder på medryckande jazz. Dessförinnan framträder en jättekör med sångare från hela Halland.

Det är bäddat för en härlig försommarvecka i Laholm.


Kommentarer
Postat av: Fadia

så snygg den nya headern är malin! :)

2010-04-01 @ 14:02:33
Postat av: Anonym

tack fina fadia!!

2010-04-01 @ 17:23:17
Postat av: Henna

Åhh jag blir så ledsen att ni har spelning i Sunne och jag inte har råd att komma, hade gärna varit där! Jag tycker ni ska ha en spelning i Karlstad snart!

2010-04-02 @ 20:19:10
URL: http://henkar.blogg.se/
Postat av: Anonym

bra drag igår i gävle! tror jag tog på din stjärt minst 15 ggr!

2010-04-02 @ 20:59:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0