Myller av människor på Larmtorget

 
Foto: Helge Rubin

Tusentals samlades på Larmtorget för att vara med på premiären.

 


På ett par timmar förvandlas Larmtorget till ett myller av människor, alla med blickarna mot scenen med Calle Kristiansson, Shane Alexander och de lokala artisterna som tävlar i Svensktoppen nästa.

Inga-Gun Lindahl med barnbarnet Devin, 11 månader, var en av de tusentals som inte ville missa premiären av årets musik på Larmtorget.
– Jag är här jämt, säger Inga-Gun Lindahl, som tillsammans med familjen var ute tidigt för att få sitta på en av få utställda träbänkar.
Några har tagit med sig egna stolar, men de flesta står och trängs när husbandet Rekyl drar igång. Under de 15 år som musik på Larmtorget funnits har arrangemanget växt.
– Mycket folk, glad stämning och perfekt med ett arrangemang som är gratis, tycker Emma Gadenhamn.
Dottern Malou Zetterman nickar, men hon har kommit mest för att se Calle Kristiansson, han som kom tvåa i Idol.
– Han sjunger bra och borde ha vunnit, säger hon.
Är han söt också?
– Lite, svarar Malou med en axelryckning.
Innan det är dags för Calle uppträder Karin Olofsson, Samuel Hall och Tisdag nästa vecka. Alla är lokala artister som vill gå vidare till artisttävlingen Svensktoppen nästa. Karin Olofsson från Kalmar vinner uttagningen där det gäller att prestera musikalitet, originalitet och utstrålning.
– Bra, hon var bäst, tycker Inga-Gun Lindahl och ser till att Devins neongröna hörselskydd sitter som de ska.

Helena Strömblad


Killarna uppträdde på Meänfestivaali!

Regnet släckte inte glöden på Meänfestivaali

Den väderberoende midsommarfestivalen Meänfestivaali i Erkheikki (8 kilometer utanför Pajala) gav festivalbesökarna en strålande midsommarafton medan midnattssolen gömde sig bakom ett täcke av regnmoln på midsommardagen.Trots regnet lyckades kärleksprofeten Thomas Di Leva dra så pass mycket folk till festivalens lördagskväll att ett ordentligt tryck uppstod för åskådarna längst fram. Enligt uppgifter från arrangören kom 900 besökare till festivalen på fredagen och ungefär lika många på lördagen.

 

Gamla hits på akustisk gitarr var Thomas Di Levas ledstjärna under kvällen när han spelade låtar som exempelvis Vi har bara varandra, Vad är frihet, Vem ska jag tro på och Miraklet. Den enda låten som kom från det senaste albumet Lovestar var David Bowie-covern Let?s Dance. Di Leva (bort)-
förklarade valet att göra en cover-skiva med att han gjort sig förtjänt av att få slappna av då han först och främst är känd för låtar han själv skrivit. Jag var tacksam att han inte valde att spela fler Lovestar-låtar eftersom den skivan är, ja, fruktansvärd. Publiken (och även jag) välkomnade de gamla hitsen.

 

Ironi och allvar
Det briljanta med Di Levas framtoning är att man inte vet när han passerar gränsen mellan ironi och allvar.
Ibland känns hans konsert som ett väckelsemöte för att plötsligt skifta till absurd humorshow där Gävlesonen delar ut frukt till åskådarna och utbrister: "Frukta inte. Ät frukt". "Vi älskar dig, Thomas!", ropade vissa i publiken, som om de skulle ha blivit uppfyllda av den helige ande. Di Leva besvarade med tänkvärda (?) fraser i stil med "Du är inte du. Du är jag. Vi är vi".

 

Denna kung från Kosmos har en handfull enkla men fina låtar som lämpar sig för att spelas akustiskt på en utomhusfestival. Man kan säga att Di Leva höll vad han lovade. Erkheikki-backens besökare fick vad de förtjänade efter att ha kämpat tappert i regnet.

 

Om vi backar bandet så uppträdde Stefan Gunnarsson, Bengan Janson, Lasse och Bosse Persson tidigare under kvällen. Gunnarssons låtar bestod främst av covers (bland annat en rolig variant av We are the world där han imiterar flera av artisterna från originalinspelningen). Utöver dessa gjorde han några låtar från det nya albumet. Senare deltog dragspelaren Bengan Janson på scen och gjorde roliga versioner av Euskefeurats Min brorsa (där han byter ut FNL mot LRF) och Allan Edwalls Slumpens makt i Luleå (där han ibland byter ut Luleå mot Pajala).

 

Bluesrock med Calle
På den soliga fredagskvällen var huvudakten Calle Kristiansson (känd från Idol men är nuförtiden bluesrockare). För tillfället kämpar han allt han kan för att göra sig av med stämpeln "Idol 2:an". Trots ett idogt jobb att försöka undvika allt sådant som kan förknippas med TV 4-programmet kräver Pajala-publiken att få höra Walking in Memphis (Marc Cohn-covern som han uppträdde med i tv). När Kristianssons bluesiga band spelat klart låten ryter åskådarna "en gång till". Det ignorerar förstås gänget som fortsätter spela sin gungande bluesrock. Det märks att Kristiansson och hans band The Undervalleys spelar den musik de tror på i stället för att förställa sig inför Idol-fans. Den stora frågan är om den strategin fungerar i längden - det var nämligen påtagligt hur mycket större intresset var för hans Idol-covers än de egenhändigt skrivna låtarna.

 

Hiphop från Rovaniemi
Strax före Kristiansson uppträdde Talonpoika Lalli, en hiphopartist från Rovaniemi. Texterna handlade om socialrealism - arbete, uteliv, problem och vardag (förutom en kärlekslåt Mie ja sie och en låt om att flyga rymdskepp). Det var uppfriskande att uppleva finsk hiphop, men den statiska scenshowen och de omedvetet parodiska hiphop-attributen drar ned intrycket betydligt.

 

Meänfestivaali är en outsider som lätt kan glömmas bort bland länets stora sommarfestivaler. Festivalen har många styrkor utöver programmet med artister. Den avslappnade känslan på Erkheikki-backen är en upplevelse i sig. Det är en plats man vill vara på. Musiken är bara bonus.

 


Fotnot: Se fler bilder från Meänfestivaali på Kuriren.nu.
Joni Nykänen

Kolla in! - rock and roll!!!!!!

Kolla länken från TV4 Play. 25 minuter in i klippet kommer Calle upp på scenen tillsammans med Erik Grönwall på Love Stockholm 2010.
25 minuter in = Calle Kristiansson


calle gästade örnexpo


Underbara Calle sjöng för sjuka barn!


skvallerpressens hetaste duett just nu

Reality-duon är så tajt att de har snackat om att göra gemen 

Foto: ULF BERGLUND/ TV6, MAGNUS SANDBERG

Reality-duon är så tajt att de har snackat om att göra gemensam sak av sommaren 2010. ”Vi hade planerat att jag skulle följa med på Calles turné och presentera bandet, men då kände jag att det blir lite groupieaktigt, även fast jag är känd”, säger Jackie. 

TV-kändisarna i sommarens mest oväntade fling: "Vi träffas när vi kan", säger Jackie

Hon är hela Sveriges dokusåpadrottning. Han är ”Idol”-tvåan som alla suktar efter. Exklusivt kan Klick! presentera huvudpersonerna i sommarens hetaste romans:

Calle Kristiansson, 21, och Jackie Ferm, 19, vinnare av ”Paradise hotel”. Den smått oväntade kombon har flera gemensamma nämnare: de kommer båda från Kristianstad och har gått gymnasiet ihop.

Dessutom är båda nykända, något som i våras förde de ytligt bekanta högre upp på vänskalan – och lite där över. Klick! har de senaste veckorna fått rapporter om att duon setts lämna nattklubbar tätt omslingrade.

– Vi har väl träffats och haft en liten fling sådär, men det är inget seriöst, bekräftar Jackie för Klick!

Träffas ni inte längre?

– Jo, så ofta vi kan. Absolut. Men det gör vi hela gänget, både hans och mitt. När vi båda är i Kristianstad festar och fikar vi och så.

– Vi får se vad som händer, fortsätter hon.

Vad tycker du om honom?

– Calle är en jättefin kille och väldigt annorlunda om man jämför med andra skitstövlar. Och han är jätteduktig på det han gör. Man blir ju lite förtjust i honom, absolut.

När Klick! telefonerar den hett eftertraktade ”Idol”-stjärnan har han bara gott att säga om Jackie, men nekar till allt vad en reality-romans heter.

– Hon är en väldigt kär vän, menar Calle. Klick! konfronterar Jackie med sångarens benämning av henne och frågar vad hon vill kallla Calle:

– Ett Booty call, haha. Nej absolut inte, det skulle jag inte kalla honom, jag skojar bara. Jag kan ringa honom och prata om jag vill och han är väldigt bra kompis med mina tjejkompisar, så han är en kär vän, säger Jackie.


Ni vet väl att..

Killarna har skaffat sig en ny facebook-fansida!

Jag tycker att ni alla kan ta och kika in på sida det gör ni genom att klicka här eller genom klicka på fliken längst upp på sidan med namnet C&TU på facebook.

Jag kommer inom kort att gå in och lägga upp lite bilder och tycker att du kan göra detsamma när du ändå tittar förbi^^

Ha en underbart fin dag allesammans och visa nu er uppskattning genom att gå in på deras sida!!!

pöss på er!!


Äppelmarknad i Kivik!!!!

Den 25-26 september är det dags för Äppelmarknad i Kivik. Förutom avtäckning av den traditionella äppeltavlan, uppträder en lång rad kända artister på Hamnplan i Kivik.

Äppelmarknaden startade i blygsam skala för över 20 år sedan för att lyfta fram den lokala fruktnäringen på Österlen. Den har vuxit stadigt och är nu ett av de mest kända turistevenemangen i Skåne. Årets upplaga är den 23:e i ordningen. Förra året kom över 20.000 besökare.

På Äppelmarknaden kan man besöka den traditionsenliga äppelutställningen, vandra längs matgatan eller lära sig mer om sortbestämning av äpplen.

En anledning till framgångarna är den äppeltavla som varje år görs av Emma Karp Lundström. Förra året var tavlan 108 m2 stor och bestod av mer än 35.000 äpplen. På årets Äppelmarknad uppträder bland andra Nanne Grönwall och Calle Kristiansson, finalist i Idol. Konferencier är Lasse Kronér. För alla barn underhåller Rockis & Poppis från scenen. Man kan dessutom besöka Buhres Fisk på Hamnplan. Byggnaden brann ned till grunden för ett halvår sedan, men butiken står nu färdigt för att ta emot besökare.

I år har öppettiderna på området förlängts till klockan 17.00 på lördagen.

Marknaden hålls den 25-26 september, medan Äppeltavlan och Utställningen finns kvar på Hamnplan under följande två veckor.

Under perioden 25 september – 17 oktober kan man besöka Kiviks Musteri som i sin Kulturodling visar 300 olika äppelsorter. Där kan man själv jämföra och kanske känna igen sorter från den egna trädgården. För att minska risken för trafikstörningar har dessutom Musteriet anlagt en ny större parkering.

För fullständigt program; www.applemarknaden.se


RINGMÅLA FESTIVALEN!!!

Med en musikaliskt bredare och framför allt större satsning hoppas festivalens arrangörer locka stora skaror till Ringamåla kyrka nästa helg, den 16-20 juni.
– Man kan säga att vi har marknadsanpassat oss, utan att för den skull göra avkall på kvalitén. Jag tycker om varenda artist, säger Jan Wallin, musikdirektör i Asarums församling och initiativtagare till festligheterna.
Bland dragplåstren kan nämnas Calle Kristiansson som kommer ensam med sin gitarr, Karin Thulemark och Staffan Sundås, Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp, samt Titti Sjöblom och Berndt Sjögren.

Blandad kompott
– Vi riktar inte in oss på någon särskild stil, utan vill bjuda på lite av varje. Ett exempel är Svarta havets Don-kosackkör som varvar ortodox kyrklig musik med kalinka-tongångar, säger Jan Wallin.
Nytt är att man kan delta i olika workshops som leds av medverkande musiker. Föranmälan krävs. Bland annat ger Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp en utbildning i ”Så ska det låta i kyrkan”. Den handlar om hur man kompenserar för överakustik. Något för både kyrkvaktmästare och tekniknördar.
Festivalen inleds onsdagen den 16 juni med Karlshamns musikskolas ungdomsorkester med Carina Klein och Titti Sjöblom. Den avslutas på söndagen med finalgudstjänst.

Årets nyheter
Varje kväll blir det dixielandtoner med Strutters på en utomhusscen.
Ännu en nyhet för året är att det finns stånd med mat och konsthantverk på skolgården.
–Vi hoppas att det här programmet ska tilltala många, säger Jan Wallin, som vill ge en särskild eloge till Musik i Blekinge samt Berndt Sjögren för gott samarbete.
Mer information på www.ringamålafestivalen.se

Anders Nilsson

Grattis till ADDE!!!!

Igår fyllde självaste Adrian år!!!
Wooohoooo!!!
Ett jättegrattis till honom!!!

Skicka gärna in en liten grattis hälsning till honom!!

Ja må du leva ut i hundrade år!!
Veckans teckning!


Bautafest i Lenhovda!

Kön ringlade lång och trycket var stort på entrén till Sjöparken, Lenhovda i lördags. Årets Bautafest blev en succé med drygt 1600 personer på plats. Familjeprogrammet badade i solsken och kvällens stora dragplåster var Idolkändisen Calle Kristiansson med band. Det är svårt att inte charmas och fascineras av Calle Kristiansson, som formligen trollband sin publik i Sjöparken. Ödmjukhet, utstrålning och spelglädje kombinerades med en riktigt bra röst och rockigt gitarrspelande. Egna alster och odödliga rockklassiker blandat med lite särpräglad skånska skapade en magi som höll i sig under hela spelningen.

Kolla in bilder från festen här!

Publikrekord på laholmsfestival!!

De stora artistbokningarna gjorde sitt. Årets kulturfestival blev den publikrikaste hittills. Arrangörernas ambition är att fortsätta i samma storlek nästa år.

Traditionsenliga Västkustrallyt. 150 deltagande utgick från Stortorget och gick i mål vid Gröningen. Konferencier Roger Åkersten talar här med Rolf och Britt Andersson från Vittsjö, som åker i en Jaguar.

Traditionsenliga Västkustrallyt. 150 deltagande utgick från Stortorget och gick i mål vid Gröningen. Konferencier Roger Åkersten talar här med Rolf och Britt Andersson från Vittsjö, som åker i en Jaguar.Fotograf: Susanne Jacobsson

Kreativ sysselsättning. Kajsa och Anna Rimskog hade åkt från Norra Össjö utanför Hishult för att göra lerfiskar på Teckningsmuseet.

Kreativ sysselsättning. Kajsa och Anna Rimskog hade åkt från Norra Össjö utanför Hishult för att göra lerfiskar på Teckningsmuseet.Fotograf: Susanne Jacobsson

Mycket musik. Under festivalens grande finale på Gröningen spelade många band. Här är ett gäng från Kulturskolan uppe på scenen.

Mycket musik. Under festivalens grande finale på Gröningen spelade många band. Här är ett gäng från Kulturskolan uppe på scenen.Fotograf: Susanne Jacobsson

Redan på fredagen slogs publikrekord på Gröningen när Calle Kristiansson, som kom tvåa i TV4:s Idol förra året, stod på scen. Arrangörerna räknar med att uppemot 5 000 personer var inne på festivalområdet samtidigt, vilket är runt 1 000 fler än förra året. Minst sagt knökfullt alltså.

– Det kändes när man blickade ut över området att det var väldigt mycket folk. Det var helt klart rekord i fredags so far på festivalen, säger festivalgeneral Maja Lindgren.

Även lördagskvällen när artister som Hästpojken och Fibes, oh Fibes! spelade var välbesökt, men rekordet från fredagen stod sig. Hur många som totalt besökt Gröningen under kulturfestivalens grande finale är dock svårare att uppskatta.

– Folk kommer och går. Men det känns himla, himla bra. Och vädret har varit underbart i alla fall sista delen av veckan, säger Lindgren.

Laholms kulturfestival, som har pågått i mer än en vecka, kunde även upplevas på andra ställen under avslutningshelgen. På Teckningsmuseet fick pysselsugna barn på lördagen testa att göra lerfiskar. Något som inte drog riktigt lika mycket folk.

- Det är synd att det inte kommer fler för det är kul att de anordnar sådant här, sade Anna Rimskog.

Hon och dottern Kajsa, sju år, hade åkt från Norra Össjö utanför Hishult för att göra egna färgglada konstverk. Kajsa var på lördagseftermiddagen ensam om att pyssla, men hon var lika glad för det.

– Jag har gjort en sjöstjärna och en fisk. Jag ska ha dem på mitt rum, sade hon.

På söndagen fylldes stora delar av södra Halland dessutom med fina bilar. Med start på Stortorget och målgång vid Gröningen anordnades Västkustrallyt i anslutning till kulturfestivalen. 150 deltagande körde den runt sju mil långa rundan.

– En hel del har valt sin cab i dag i stället eftersom vi har vädrets makter med oss, sa Arne Åkerblom från Hallands fordonsveteraner.

Redan innan sista festivaldagen var till ända hade Maja Lindgren och de andra arrangörerna börjat blicka framåt mot nästa års upplaga av kulturfestivalen, som kommer att bli den fjärde i ordningen. Ambitionen är att även då lyckas knyta till sig stora, kända artister.

– När vi har nått hit så vill vi inte backa tillbaka. Det blir en bra känsla på området när det blir en blandning av elever, artister och mer lokala band, säger hon och tillägger:

– Det har växt lite för varje år. Men vi försöker hålla kvar det vid Lagan så länge det går. Vi vill det som en gratisfestival.


Calle klar för Dobidoo!!!
Idol-tvåan och Kristianstadssonen Calle Kristiansson är klar för höstens och sjätte upplagan av musik-lek-programmet "Dobidoo".
Calle tävlar tillsammans med Caroline af Ugglas och duon möter komikern Babben Larsson och Peter Johansson. "Dobidoo" med programledaren Lasse Kronér i spetsen är en av SVT:s stora tittarsuccéer med ett snitt på 1,7 mijoner tittare per avsnitt. Sändningsstart är ännu inte bestämd. (KB)

Veckans teckning!


Calles blogg 31/5 - "John Mayer.."

Calle Kristianssons bild

"Hej kära blogg. Det var länge sedan. Igår var jag och tittade på John mayer i Köpenhamn. Det var jävligt coolt. Han har varit min husgud, sång-, gitarr- och låtskrivar-mässigt, i några år nu så det var kul att äntligen se han.. Nu sitter jag och bloggar i bilen då mamma sjutsar mig till tåget eftersom jag försov mig i morse. Nu måste jag dra.. Puss på er"


RSS 2.0