Royal Palace Sprint!

Skidfest vid Slottet. 16 mars är det öppningsceremoni med tal, firande av OS-hjältar och show med Calle Kristiansson. 17 mars är det kval och final i sprinten som ingår i världscupfinalen.

Royal Palace Sprint ingår i den avslutande finalomgången för FIS World Cup 2009/2010 tillsammans med Svenska Skidspelens tävlingar i Falun.

Tisdag 16 mars kl. 12.00-14.30 är det Barnens Vasalopp. Det är "drop-in" som gäller. Barnens Vasalopp vänder sig till barn 0-10 år men äldre barn är givetvis välkomna att vara med. Start och mål är på Mynttorget. Skidor får man gärna ta med sig men man kan också låna utrustning gratis av arrangörerna. Alla barn som deltar får blåbärssoppa, medalj, diplom och en present från Barnens Vasalopps sponsorer. Ingen föranmälan behövs.

Tisdag kväll har alla chansen att hylla de svenska OS-hjältarna i långdskidspåret. Sverige gjorde sitt bästa OS sedan 1988 när de tog tre guld, två silver och två brons i Whistler/Vancouver. För att fira Charlotte Kalla, Anna Haag, Marcus Hellner, Johan Olsson, Anders Södergren och Daniel Richardsson och det svenska vallagängets succé i Kanada kommer det att bli firande vid Stockholms slott tisdag kväll. OS-firandet sker i samband med att världscupfinalen inleds med en öppningsceremoni vid slottet. Kvällen avslutas med en gratiskonsert med Idol-tvåan Calle Kristiansson.

– Här får alla en chans att på nära håll se våra OS-hjältar och fira dem, säger Rutger Simonsson, generalsekreterare för Royal Palace Sprint.

Onsdag eftermiddag är det sedan dags för den första etappen i världscupfinalen, Royal Palace Sprint.

Program tisdag 16/3:

12.00-14.30: Barnens Vasalopp.

17.00-18.00 Skidtest.

20.00 Öppningsceremoni med välkomsttal och firande av OS-medaljörer. Show med Calle Kristiansson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0